SYMMAXIAPOLITON

Μ.Στεργίου: Πώς θα κοιτάξετε στα μάτια κύριε Καλαφάτη τους Θεσσαλονικείς; Εσείς κύριε Μπουτάρη πως θα κυκλοφορείτε στην πόλη;

 

SYMMAXIAPOLITON

 

Με αφορμή την τελευταία χθεσινή τηλεμαχία των Υποψήφιων Δημάρχων Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (Tv100), ο Υποψήφιος Δήμαρχος και Επικεφαλής της παράταξης ¨Συμμαχία Πολιτών¨, Μάκης Στεργίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

 

Ο κ. Μάκης Στεργίου στην δήλωση του αναφέρει:

«Στην χθεσινή τηλεμαχία έπεσαν τα μνημονιακά προσωπεία όσων εμφανίστηκαν, είτε πριν 3,5 χρόνια ως ¨φωτεινοί παντογνώστες¨, είτε μόλις 40 μέρες πριν τις εκλογές ως ¨άμεμπτοι αμνοί¨ για να μας προσφέρουν καθρεφτάκια ως άλλους ¨ιθαγενείς¨ και μαγικές λύσεις. Είναι πλέον ξεκάθαρο τι πρεσβεύουν οι κυβερνητικές υποψηφιότητες, Μπουτάρη-Καλαφάτη, οι οποίοι εφαρμόζουν κατά γράμμα, όλα τα Μνημόνια και στο Δήμο μας.
Η παράταξή μας πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης, σε αντίθεση με τους υπολοίπους, οι οποίοι αρκέστηκαν σε παλαιοκομματικού τύπου ανέφικτες λύσεις προσπαθώντας να εκμαιεύσουν τη ψήφο των πολιτών ή επιδόθηκαν σε αοριστολογίες παραδεχόμενοι ουσιαστικά την ανυπαρξία οργανωμένου πλάνου για την ανάπτυξη της πόλης.
Οι θέσεις της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», είναι ξεκάθαρες. Άμεσα, θα κινηθούμε δυναμικά στους άξονες της καθημερινότητας που χρειάζονται βελτίωση με σκοπό να ανακουφιστεί ο Θεσσαλονικιός.

Στο κυκλοφοριακό, θα λύσουμε άμεσα το θέμα του ΜΕΤΡΟ. Το έργο δεν μπορεί να καταστρέφει άλλο την οικονομία της πόλης μας. Υπάρχει και η λύση του Τραμ σαν μια ¨ανάσα¨ στην αστική συγκοινωνία. Θα αποσυμφορίσουμε το κέντρο με αυστηρό έλεγχο της παράνομης στάσης και στάθμευσης, με ταυτόχρονη μείωση του εισιτηρίου των δημοτικών χώρων στάθμευσης και ειδικότερα στο παρκινγκ του Νέου Δημαρχείου καθώς θα θεσμοθετήσουμε και τη σύσταση της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας.

Στην καθαριότητα, συντονίζουμε ορθότερα τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, προωθούμε το σύστημα των υπόγειων κάδων για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης, ορίζουμε Μήνα Πρασίνου και Αειφορίας και ενημερώνουμε συστηματικά όλους τους πολίτες, κυρίως παιδιά και εφήβους, σχετικά με την Οικολογία και την Ανακύκλωση.

Στον τομέα της εργασίας, δημιουργούμε άμεσα γραφείο διασύνδεσης επιχειρήσεων-πολιτών-φορέων ώστε να διευκολύνουμε την άμεση εύρεση εργασίας. Προωθούμε τις δημοτικές υποτροφίες για μετεκπαίδευση ώστε να διευκολύνουμε τη δυνατότητα εύρεσης εξειδικευμένης εργασίας. Προστατεύουμε τις θέσεις όλων των Δημοτικών υπαλλήλων, δημιουργώντας νομική προστασία σχετικά με τα Μνημονιακά μέτρα που τους έχουν, κυριολεκτικά, ισοπεδώσει.

Στην υγεία, αγοράζουμε το πρώτο δημοτικό ασθενοφόρο, ενώ δημιουργούμε 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη για θέματα υγείας. Προωθούμε τα Δημοτικά Ιατρεία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Καταλήγοντας, θέλω να υποβάλλω το ίδιο ερώτημα, που έμεινε αναπάντητο στη χθεσινή τηλεμαχία. Πώς θα κοιτάξετε στα μάτια κύριε Καλαφάτη τους Θεσσαλονικείς, με τα Μνημόνια που έχετε υπογράψει και όσα μέτρα τα συνοδεύουν; Εσείς κύριε Μπουτάρη πως θα κυκλοφορείτε στην πόλη, όταν βάζετε πλάτη στο κυβερνητικό έργο ενώ ταυτόχρονα δηλώνεται «πιο Πασόκος από τους Πασόκου»;