Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
  • ΘΕΣΠΙΖΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΤΛ)
  • ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ «ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ/ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ/ΑΝΕΡΓΟΥ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ:
  1. ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ (ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Α.Σ.Θ)
  2. ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΧΩΡΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΤΛ)
  3. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΜΠΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΣΗ Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ:

1.Η εξοικονόμηση πόρων από άλλες δράσεις του Δήμου (κυριως όσες αφορούν στη δημοσιότητα) και η προώθησή τους σε ένα νέο ειδικό τμήμα, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού, 24 ώρες το 24ώρο, από εξειδικευμένο προσωπικό (νοσοκόμες, παθολόγους κτλ), οι οποίοι θα μπορούν να δώσουν μια γνώμη και να καθησυχάσουν ή να προτρέψουν τον ασθενή να επισκεφθεί το νοσοκομείο.

2.Χαρτογράφηση του Δήμου και αποτύπωση των ηλικιωμένων ή των πολιτών που χρήζουν βοήθειας και όμως μένουν μόνοι τους ή δεν έχουν συγγενή να τους φροντίζει. Η υπηρεσία, αθ έχει προγραμματισμένη επικοινωνία με τον δημότη για να ενημερώνεται για την κατάστασή του και να προλαμβάνει τυχόν έκτακτες καταστάσεις.

3.Συνεργασία με τα Κ.Α.Π.Η του Δήμου και προώθηση της ομαδικής συνταγογράφησης σε συνεργασία με τα παραρτήματα του Ι.Κ.Α, ώστε να επιβαρύνονται και οι ηλικιωμένοι αλλά και το σύστημα Υγείας όσο το δυνατό λιγότερο.

4.Προώθηση και ενίσχυση του θεσμού των Κοινωνικών-Δημοτικών Ιατρείων και της εθελοντικής ιατρικής υπηρεσίας σε πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

5.Στόχος μας είναι να αξιοποίησουμε τους τεχνολογικού πόρους που κατέχει ο Δήμος, να υιοθετήσουμε νέες τεχνολογίες και πρακτικές. Ήδη η παράταξή μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» δώρισε ενα Workstation με 200 επεξεργαστικούς πυρήνες στην έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford κατά του καρκίνου. Το Πανεπιστήμιο Stanford μέσω του προγράμματος folding@home συνενώνει την επέξεργαστικη ισχύ χιλιάδων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο για την έρευνα που διεξάγει πάνω στην αναδίπλωση πρωτεΐνες*.  Θέση μας είναι, όλοι οι υπολογιστές του Δήμου να παρέχουν την επεξεργαστική τους δυνατότητα σε παρόμοιες έρευνες καταξιομένων φορέων.